مهارت حل مسئله :
در مهارت حل مسئله استفاده از راهکارهای مختلف و توسعه ی آن در تفکر دانش آموزان مورد نظر است . تعدادی از راهکارهای مناسب برای حل مسئله در سطح آموزش عمومی عبارتند از :
1 – رسم شکل
2 – حدس و آزمایش
3 – جدول نظام دار
4 – حذف حالت های نامطلوب
5 – الگویابی
6 – حل مسئله ساده تر و مرتبط با مسئله ی اصلی
7 – زیر مسئله
7 – روش های جبری
توضيحات موارد فوق:
1 – رسم شکل : حل کردن مسئله با کشیدن شکل یا دیاگرام و یا یک مدل ریاضی .
2 – حدس و آزمایش : حل کردن مسئله از طریق حدس جواب و آزمایش آن در شرایط مسئله و تصحیح حدس ها با دلایل منطقی برای رسیدن به جواب صحیح .
3 – جدول نظام دار : قرار دادن داده ها و دسته بندی آن ها در جدول ، با یک نظم منطقی ، به طوری که تمام حالت های ممکن مسئله ، در جدول نظام دار به دست آید .
4 - حذف حالت نامطلوب : یعنی با حذف حالت های نادرست یک مسئله ، کم کم به پاسخ صحیح آن نزدیک شود و تنها حالت درست ممکن به دست آید .
5 - الگویابی : یعنی با رفتن یک رابطه ی عددی یا هندسی بین داده های مسئله ، پاسخ سئوال یا خواسته های مسئله روشن شود .
6 – حل مسئله ی ساده تر و مرتبط با مسئله ی اصلی : یعنی با ساده کردن مسئله یا در نظر گرفتن حالت خاص و ساده تر مسئله و حل کردن آن به کمک یک الگویابی ، مسئله ی ساده را تعمیم داده تا مسئله ی اصلی حل شود .
7 - زیر مسئله : تبدیل کردن یک مسئله ی پیچیده به چند مسئله کوچک و ساده تر ، به طوری که با حل مسئله های کوچک و تقسیم شده ، مسئله ی اصلی حل شود .
8 –روش های جبری : یعنی با استفاده از جبر ، مسئله را به معادلات جبری ریاضی تبدیل کنید ، به طوری که با حل معادلات جبری پاسخ مسئله پیدا شود .
:: موضوعات مرتبط:
دروس پايه ششم (دانلود چك ليست ها و نكات دروس)،
،